Deze prachtige stad op Corsica ligt op een enorme kalkstenen rots.

Vakantiehuis op Corsica huren

Het huren is gemakkelijk op onze overzichtelijke website. Kies uit mooie vakantiehuizen op Corsica. We hebben een groot aanbod, en ons boeksysteem is eenvoudig en betrouwbaar. Nette vakantiehuizen in de mooiste plaatsen van Corsica.
Een appartement voor een vakantie met rust, privacy maar ook actief in de natuur en op het strand.

Corsica

Corsica is een eiland in de Middellandse Zee en een regio van Frankrijk. Het is gelegen tussen Sardinië en Ligurië. Het eiland is wild en mooi, de kust is prachtig, met ruwe kliffen, mooie stranden en een heldere zee. Het is bijzonder bergachtig en dunbevolkt. Monte Cinto, 2706 m en Monte Rotondo, 2622 m zijn de hoogste bergen. Ajaccio, Bastia en Bonifacio zijn minder kleurrijk en levendig dan andere havensteden in het gebied. Er zijn moderne badplaatsen ontstaan met grote jachthavens, alle vormen van watersport en een druk uitgaansleven. Er zijn op Corsica ook genoeg afgelegen inhammen en verlaten stranden, en de bergen zijn een paradijs voor wandelaars en natuurliefhebbers.

Tips voor uitstapjes

- De basaltrotsen van Scandola
- De rode rotsen van les Calanches
- Het geboortehuis van Napoleon in Ajaccio.
- Prehistorische opgravingen in het
  zuidwestelijke gedeelte
- Romaanse kerkjes

Plaatsen op Corsica

Ajaccio, Aregno, Bastia, Belvédère Campomoro, Bonifacio, Calvi, Corte, Evisa, Ile Rousse, Moriani Plage, Porticcio, Porto Vecchio, Propriano, Sotta, St. Florent.

Auto huren op Corsica

Naast een vakantiehuis Corsica is het aan te raden een auto te huren. Het eiland heeft namelijk veel mooie plekjes te bieden. De afstanden zijn net te ver om te voet af te leggen. Wanneer u dus meer wilt zien dan de plaats en strand waar u zich bevindt, is een auto noodzakelijk. Geniet van andere dorpjes met hun strandjes maar bezoek ook eens de bergen en watervallen.

Home - aquitaine - ardèche - auvergne - bourgogne - bretagne - chamonix-mont-blanc
champagne-ardennen - corsica - côte-d-azur - dordogne - drôme - elzas - franche-comté - jura - weer frankrijk
languedoc-roussillon - limousin - loire - nord-pas-de-calais - normandië - parijs - picardië - provence - vogezen