Voor uw vakantie in Duitsland hebben wij een ruime keuze aan vakantiehuizen.

Vakantiehuis Duitsland huren particulier

Boek een mooi vakantiehuis in Duitsland. We hebben een ruim aanbod, en het is makkelijk en veilig een huisje voor een leuke vakantie te boeken. De vakantiehuizen zijn goed verzorgd en staan op mooie plekken. Er is ook veel variatie in aanbod, denk aan een appartement, boerderij, bungalow, chalet, cottage, kasteel, landhuis, vakantiewoning of villa met zwembad.

Duitsland

Het is fantastisch om vanuit een gezellig vakantiehuis dit prachtige land te verkennen. Huren is het hele jaar mogelijk. De meeste van de ontelbare bierbrouwerijen in Duitsland produceren een soort pils en gewoonlijk een of twee specialiteiten. Alt wordt gedronken in Düsseldorf, en Kölsch in Keulen. Bieren als het beroemde Dortmunder uit het Ruhrgebied moesten ooit de dorst lessen van hardwerkende mijnwerkers en zijn meestal sterker dan de bieren in Beieren. Dat is ongetwijfeld de reden waarom de bieren van München geserveerd worden in zulke enorme pullen. De Beierse brouwerijen zetten het verstrijken van het jaar luister bij met seizoensbieren, zoals Märzenbier, terwijl in Berlijn de Berliner Weisse een zomerse traktatie is. Het is een licht bier met een scheut zurig vruchtensap. De reputatie van de Duitse wijn is de laatste jaren verbeterd, aangezien er een voorkeur voor drogere, subtielere wijnen is ontstaan. De voornaamste druif is de flexibele Riesling. Opdat ze meer zon opvangen zijn veel wijnranken aangeplant op terrassen, die zijn uitgehouwen in de steile hellingen langs de Rijn en zijn zijrivieren Moezel, Main, Ahr en Nahe. De grootste hoeveelheden komen echter uit het vlakke en zonnige platteland van Rhein- Hessen en de Palts. In het oosten van Duitsland heeft de Elbevallei rond Dresden een lang wijnbouwtraditie. De meeste Duitse wijn is wit, maar er zijn ook goede wijnen, ook al hebben ze minder body dan wijnen uit zuidelijker streken. De beste kwaliteit draagt het predikaat Qualitätswein en ten slotte Tafelwein, een simpele tafelwijn. Voor Duitse mousserende wijn, Sekt, moet je niet je neus ophalen, maar je glas omhooghouden. Er ook voortreffelijke sterke dranken. Ze variëren van de jeneverachtige Steinhäger in het noorden tot de druivenbrandewijn uit het Rijnwijngebied en de vurige vruchtenbrandewijnen uit de gebieden waar fruit geteeld wordt.


Een knus vakantiehuisje huren in Sauerland

Eigenlijk zou je wel twee weken een vakantiehuisje willen huren en in Willingen kunnen blijven. Middenin het fraaie groene Hochsauerland ligt dit uit de kluiten gewassen dorp, waar onwaarschijnlijk veel vertier is. We belanden in de leisteenmijn Grube Christine. Bij de rondleiding moeten we een helm op. Het schijnt me goed te staan, de nichtjes krijgen telkens als ze me aankijken, schijnend met de lantaarn, een onbedaarlijke proestbui. Sinds 1972 wordt hier geen leisteen meer gewonnen, maar de gereedschappen staan er nog. Geïmponeerd kijken we rond in de reusachtige onderaardse ruimtes, ooit met dynamiet vrijgemaakt. Hier in de buurt schijnen ook goudmijnen te zijn. Na het cultuurhistorische element is het weer tijd voor reuring, voor een attractie. We rijden door de lieflijke heuvelpartijen 20 kilometer westwaarts, waar vlakbij Ramsbeck Fort Fun Abenteurland ligt. Beetje opgebouwd als een dorp in het Wilde Westen, kleurig en knus, met een Nevada Inn, een Saloon, een Crazy Washhouse en een Funny Fux House, wat het ook is. Maar ook een reuzenrad, achtbanen en de deltavlieger Wild Eagle, die bij verrassing hoog over onze hoofden komt zweven. De volgende dag staan we al vroeg op de lokale zomerrodelbaan, waar het op dit tijdstip nog aangenaam stil is. Je moet hier ’s zomers niet in de middag komen rodelen, dan sta je de helft van de tijd in de rij. Na wild volgt kalm, zo is onze aanpak. In de auto vangen we een lus naar het oosten aan, noordelijk van Korbach richting de Edersee. Ook daar, bijvoorbeeld in het Nationalpark Kellerwald-Edersee, is weer van alles te doen. Met onder andere een Aquapark en een Wildtierpark, maar wij beperken ons tot een nieuwsgierige wandeling over de Spermauer, een gigantische dam van 47 meter hoog. Dit elegante maar geduchte bouwwerk houdt 27 kilometer stuwmeer erachter moeiteloos in bedwang.

Home