Voor uw vakantie in ItaliŽ hebben wij een ruime keuze aan vakantiehuizen.

Vakantiehuis Italië huren particuler

Boek een mooi vakantiehuis in Italië. We hebben een ruim aanbod, en het is makkelijk en veilig een huisje voor een leuke vakantie te boeken. De vakantiehuizen zijn goed verzorgd en staan op mooie plekken. Er is ook veel variatie in aanbod, denk aan een appartement, boerderij, chalet, cottage, kasteel, landhuis, vakantiewoning of villa met zwembad.

Italië

Het is fantastisch om vanuit een gezellig vakantiehuis dit prachtige land te verkennen. Huren is het hele jaar mogelijk. ItaliŽ kent op het gebied van eten ontelbare regionale specialiteiten. UmbriŽ en Piermonte leveren een van de zeldzaamste gerechten ter wereld: de truffel. Parma heeft twee belangrijke Italiaanse producten: Parmaham en Parmezaanse kaas. En LiguriŽ heeft de pesto alla Genovese voortgebracht. Italianen leggen een grote passie aan de dag voor de sociale en sensuele kant van eten, maar zonder het gedoe en de fanfare. Daaruit volgt dat eten een van de grote genoegen van een verblijf in ItaliŽ is. Alles van een ovenvers luxe broodje bij de cappuccino tot de laatste hap gelato of zabaglione s'avonds laat. Probeer van streek tot streek te experimenteren en zoek de obscure restaurants op. Terwijl u eeuwig zou kunnen leven op Italiaans eten, zal niemand beweren dat de Italiaanse wijn op kan tegen de wereldtop. De wijn van het land heeft lang moeten leven met het imago van de Chianti-mandfles, jarenlang de steunpilaar van ouderwetse Italiaanse restaurants in binnen- en buitenland. Gelukkig zijn de tamines van de ruwe, waterige rode wijnen grotendeels een verre herinnering. Er zijn nieuwe producenten opgestaan die de ouderwetse technieken en vooroordelen verruild hebben voor nieuwe methoden. Enkele oudere wijnen genoten altijd al een hoge waardering. Barole en Barbaresco uit Piermonte zijn twee lekkere wijnen. Prosecco is een licht, mousserende witte wijn van sublieme kwaliteit uit de Veneto, en in Toscane zijn Brunello en Vino Nobile roden van het hoogste niveau. Net als bij het eten is de regionale verscheidenheid in wijn enorm. Een van de grootste genoegens van het reizen in ItaliŽ is de kans om de vele lokale wijnen te proeven. Zo kent SiciliŽ de Marsala, een donkere, krachtige dessertwijn, en de lichtere Malvasia-wijnen Etna en Lipari.

Home